Träna för veterinärvård

Träna för veterinärvård

Tyvärr finns det inga inplanerade kurser just nu.

Kursen är tyvärr fullbokad men du är välkommen att ställa dig på reservlistan. Se längst ner på sidan!

 

Välkommen till en kurs helt vikt till hanteringsträning och hur du kan träna på sådant som du och hästen har nytta av i olika vårdsituationer.

Malin Kihl Sandberg, som undervisar på kursen, är både instruktör inom belöningsbaserad hästträning och leg. veterinär. Du får med andra ord coachning kring både hur du hjälper din häst att bli mer bekväm i vårdsituationerna och hur du med din träning hjälper din veterinär att kunna göra ett bra jobb. Kursen ges i en liten grupp med bara 4 deltagare för att alla verkligen ska hinna få Malins ögon på det som de behöver hjälp med i hanteringsträningen.

Innehåll

På kursen kommer du att lära dig hur du kan förbereda din häst inför t.ex. injektioner, ögonvård, sårvård och annat som kan behövas vid veterinärvård.  All träning görs på ett belöningsbaserat sätt och med fokus på så kallad frivillig hantering. Den praktiska träningen är individuellt anpassad och kursen passar därför både dig som är ny på hanteringsträning och dig som tränat en del förut.

Upplägg

Detta är egentligen en 6-veckors kurs men eftersom det behöver bli lite uppehåll över jul- och nyårshelgerna så löper kursperioden över 7 veckor (19 november-7 januari). Det ingår både skriftligt och filmat material på vår kursportal samt praktiska uppgifter som du gör tillsammans med din häst.  Tanken är att du filmar din träning och delar med din lärare för att få tips och råd. Det ingår möjlighet till återkoppling på din filmade träning i upp till 18 tillfällen (ca 3 ggr/kursvecka). Coachningen ges bland annat via enskilda samtal över Zoom och ibland som skriftlig eller inspelad feedback.

Tekniska plattformar

  • För att delta behöver du inloggningsuppgifter på vår webbkursportal. Detta får du i samband med kursanmälan om du inte redan har ett konto där.
  • Vi använder även Zoom, som är ett lättanvänt distansmötesverktyg. Du får en länk inför varje möte som du kan öppna direkt i din webbläsare eller ännu hellre via de Zoom-appar som finns både för mobil och dator.
  • En Facebookgrupp skapas också för att de deltagare som vill ska kunna byta erfarenheter med varandra på ett lättsamt sätt.

 

Lärare

Kursen hålls av Malin Kihl Sandberg, clickervet.se
Välkommen att kontakta henne vid frågor, vet.malin.kihl@gmail.com, 070-240 25 26

 

Reservlista